Ako zútulniť terasové priestory?

Mať vlastnú terasu je snom mnohých ľudí po celom svete.

Ide o priestor v dome alebo byte, kde si človek dokonale oddýchne, nadýcha sa čerstvého vzduchu a dokáže pokojne relaxovať. Práve preto by malo toto miesto vyčariť príjemnú atmosféru nielen vo vás, ale aj u ľudí, ktorí vás navštívia. Terasu môžeme nazvať aj oázou pokoja, no svoj účel splní len vtedy, ak sa v nej budete cítiť dobre a útulne.

Použiť môžete všetko, čo vám napadne…

Na to, aby ste z terasy vyčarovali naozaj útulné miesto vám postačí pár tipov, ktoré využijete v praxi. Fantázii sa v tomto smere medze nekladú a pokojne si na ňu dajte všetko, čo sa vám páči a čo vás osloví. Základom pohody je dobré sedenie, kde sa môžete vyvaliť nielen s partnerom, ale aj deťmi alebo priateľmi. Veľmi obľúbenými sú palety, z ktorých sa dá urobiť moderný a krásny terasový nábytok. Doplniť ich stačí rôznymi vankúšmi a matracmi, ktoré vám prinesú to pravé pohodlie. Čo sa týka počtu vankúšov, vôbec s nimi nešetrite. Môžete ich tam mať aj desiatky, pretože slúžia nielen na leňošenie, ale aj ako dekorácia.

Zabudnúť by ste nemali ani na deky, ktoré sa hodia nielen počas chladných dní, ale aj letných večerov. Terasové chvíle vám spríjemní aj hojdacie kreslo alebo sieť, kde sa zrelaxujete aj po tom najnáročnejšom dni. Ak sa musíte počas sedenia pozerať na fasádu alebo ošúchanú stenu, prekryť ju môžete zaujímavým závesom. Výber je len na vás a preto farby aj tvary prispôsobte presne tomu, čo sa vám páči. Výborným doplnkom na terase sú aj žiarovky natiahnuté po stene alebo strope. Vďaka nim vyčaríte romantiku, o akej sa vám ani nesnívalo. Doplniť ich môžete sviečkami rôznych veľkostí a farieb, ktoré môžu slúžiť nielen na okrasu, ale aj ako zdroj tepla a svetla.

Hodia sa aj živé kvety, no praktickejšie budú tie v kvetináči. Obľúbenou rastlinou je orchidea, ktorá sa hodí na každú jednu terasu. Vhodnou voľbou sú však aj muškáty, vďaka ktorým rozkvitne celé vaše okolie. Ak nechcete veľa utrácať, vyrobiť si môžete aj vlastné doplnky alebo dekorácie, ktorú budú originálnymi kúskami a budete na ne hrdý. Použiť môžete napríklad staré plechovky alebo konzervy, z ktorých si dokážete veľmi jednoduchým spôsobom vyrobiť zaujímavé kvetináče. V ich spodnej časti stačí urobiť pár dierok na odtekanie vody, nafarbiť ich vhodným odtieňom a môžete sadiť.

Vyrobiť si z nich tiež môžete rôzne nádoby na odkladanie maličkostí, kde si uschováte všetko nepotrebné. Zaujímavým riešením na terase sú aj rebrinové poličky, na ktoré si môžete tieto konzervy poukladať. Vytvoríte tak dokonalé miesto, ktoré nebude mať doma takmer nikto na svete. Vaša terasa sa tak stane vysnívaným priestorom, kam sa budete chcieť vracať každý jeden deň.

 

Zdroj: Magazín Bývanie

Koľko stojí môj domov?

HYPOkalkulačka